АМ Тракия има нужда от ремонт. Нарушена пътната настилка в областите

...
АМ Тракия има нужда от ремонт. Нарушена пътната настилка в областите
Коментари Харесай

Министър Коритарова: Магистрала Тракия има нужда от ремонт

АМ " Тракия " има потребност от ремонт. Нарушена пътната настилка в областите Сливен и Ямбол. Ремонтните действия ще започват след края на летния сезон. Възобновяват се и дейностите по градежа на Автомагистрала " Хемус ". Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова.

Състоянието на пътищата в страната е незадоволително. Именно затова след среща с АПИ и регионалните пътни ръководства бе сложена задачата, да се извърши разбор на пътната конюнктура и да се обясни къде има потребност от незабавни поправки, посочи Коритарова.

Тя акцентира, че с изключение на належащите поправки са планувани също възобновяване на пътна маркировка и слагането на пътни знаци, там където липсват. Пътищата няма да се оправят с магическа пръчка, само че би трябвало да стартира тяхното поддържане , означи Коритарова.

По думите й в последните три години са осъществявани единствено спешни поправки , тъй като е нямало контракти за поддръжка на пътищата. Регионалният министър означи, че са изплатени близо 200 млн. лв. на пътно-строителните компании.

По отношение на, при която почина човек, а различен бе ранен, тя съобщи, че са установени пропуски в работата на пътното ръководство във Варна. По думите й е формирано дисциплинарно произвеждане против шефа на пътното ръководство, който е освободен от служба. Според нея до в региона на случая се е стигнало след не положителната съгласуваност сред институциите.

Министър Коритарова засегна и тематиката за. Тя акцентира, че ремонтът е неотложен. По думите й той ще продължи към две години и ще коства 45 млн. лева Регионалният министър добави, че придвижването няма да бъде спирано, а ще се реализира в една лента.
 Регионалният министър подреди незабавен разбор за положението на пътищата в страната
Регионалният министър подреди незабавен разбор за положението на пътищата в страната

Виолета Коритарова разпореди също обезопасяване на рисковите кръстовища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР